Kampsport

I våra lokaler på övervåningen så har vi även 2 stycken kampsportsrum. Lokalerna används mest utav föreningar som har deras träningar hos oss, du hittar mer information om dem längre ner. 

I lokalerna är golven täckta med mattor. Det finns ljudanläggnigar i båda rummen, samt boxningshandskar och mitsar att låna. I ena salen finns även en spegelvägg. 

Lokalerna får självklart nyttjas av våra besökare också. Du får nyttja hallarna med en entré under våra öppetider om de inte är bokade. Vill du hyra lokalerna så är det följande priser som gäller: 
- Ideell förening 105 kr/timme 
- Studieförbund 195 kr/timme 
- Företag, kommunal verksamhet eller privat 300 kr/timme.

Vi har även egna kurser inom kampsport och nödvärn som du också kan läsa mer om här nedanför.  

(Kurs)Intro till Kampsport samt nödvärn

Har du haft tankar på att börja med kampsport men inte vetat vart du ska börja? Eller är du intresserad av att lära dig nödvärn?

– Då har vi skapat en kurs för dig. Vi går igenom grundläggande kampsportsteknik, allt från slag och sparkar till nedtagningar och brottning. Medan vi tränar grundteknik, sparring och fys kommer vi också titta på teknikerna ur ett nödvärnsperspektiv. Vad får vi göra? När och varför? Kan vi göra val som förbättrar vår situation?

Alla tränar efter sin egen förmåga med målet:

- Att du ska få en rolig och varierad träning.

- Att du som är intresserad av att börja träna kampsport ska få en teknisk grund att stå på och kunna känna efter vad du tycker är roligast och mest intressant att fortsätta träna.

- Att du ska lära dig nödvärn och få en ökad trygghet i din egen förmåga samt att göra grundläggande riskbedömningar.

Kursen är indelad i följande åldrar:
- 13-15 år
- 16 +

Jag som håller i kursen har mångårig kamsporterfarenhet från både klassisk kampsport och modern fullkontaktssport. Jag arbetar till vardags inom kriminalvården med bland annat att lära ut nödvärn och konflikthantering. Min målsättning är att alla ska känna sig trygga att utveckla sin egen förmåga utifrån sina egna förutsättningar, och att vi ska ha kul tillsammans. För även om nödvärn är ett mycket allvarligt ämne för situationer vi aldrig vill hamna i så är själva träningen väldigt rolig!

Länk till kurserna hittar du här.

Välkomna!

Bujinkan Dojo Uppsala

Vill du lära dig självförsvar, komma i form och samtidigt träna traditionell kampkonst?

Vi erbjuder varierande träning med inslag av stående kamptekniker så väl som marktekniker, vapenträning, falltekniker, scenariobaserat självförsvar och mycket mer.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av självförsvar/kampkonst för att kunna börja träna. Terminsavgiften är 900 kr. Åldersgräns 15 år.

Här kan du läsa mer http://www.bujinkanuppsala.se/ 

Iê Capoeria 

Iê Capoeira håller kurser i den brasilianska kampkonsten capoeira för dig som är intresserad. Alla kan utöva capoeira oavsett ålder, både flickor och pojkar, kvinnor och män.

Här tränar vi kontinuerligt under skolterminernas veckor.
Vi håller även workshops under terminerna samt våra terminsavslutande festivaler med Batizado (Dop) och graderingar; Troca de corda.

Du kan läsa mer på https://capoeirasweden.com/

Häng med på Iê Capoeria's träningar genom att höra av er på Ie Capoeira Uppsala på facebook, alternativt smsa på 0704811993.

Wing Chun

Det är inte bara självförsvar du lär dig hos oss utan även konflikthantering och konfliktdämpande metoder som tillsammans ökar din trygghet, både i små konflikter och hela vägen upp till mycket farliga situationer. Allt detta inom ramen för nödvärnsrätten.

Du kommer att få röra på dig en hel del på träningen och skratt kommer att blandas med allvar. Alltid med respekt för varandra och dig själv.

Wing Chun Kung Fu Uppsala har som mål att du förbättrar din vardagstrygghet och hälsa. Fysiskt, mentalt och socialt.

Här kan du läsa mer om Wing Chun och anmäla dig till deras kurser http://www.wingchunuppsala.se

Uppdaterad: